Expozitie „Schimbarea incepe cu Tine !”

In perioada 23-27 septembrie 2013, Centrul de Tineret Tinklub Braila in cadrul Bibliotecii Judetene Panait Istrati Braila, a deschis expozitia de de fotografii intitulata „Schimbarea incepe cu tine !”

Fotografiile au fost realizate de voluntarii Centrului de Tineret Tinklub Braila ! Simona de Rosa si Daniel Vieira sunt voluntari SEV Din Italia si Franta iar alaturi de ei au fost Panait Salomeea Andreea si Andreea Durbaca, voluntari romani.

Acestia au utilizat metoda de educatie non-formala Photo-Voice. Photo-Voice-ul presupune ca grup restrâns de oameni face fotografii pe o temă, se întâlneste în mod regulat şi îşi prezintă unii altora pozele, le discută, împărtăşesc opinii şi probleme şi îşi construiesc mesajul ca grup.

Lângă fiecare fotografie este notat mesajul autorului ei. Apoi fac o selecţie de fotografii şi le prezintă publicului sau autorităţilor pentru a transmite un mesaj puternic care să le suţină cauza.

Grupul de tineri implicati in acest proiect este format din 5 persoane: 3 voluntari locali si anume Andra Durbaca, Salomeea Panait, Andreea Dan si 2 voluntari SEV din cadrul proiectului “Evolutie prin Voluntariat” al Centrul de Tineret Tinklub, Daniel Vieira din
Portugalia si Simona de Rosa din Italia. Fiecare a primit sau a avut in dotare un aparat foto cu care a mers pe teren.

Grupul s-a reunit şi a dezbatut fotografiile, cu ajutorul facilitatorilor şi al unor asistenţi care au notat ce s-a discutat şi apoi i-a ajutat pe participanţi să noteze povestea pozelor.

Rezultatele photovoice-ului vor fi prezentate publicului larg şi autorităţilor publice prin intermediul expozitiei “Schimbarea incepe cu tine” desfasurata la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” si organizata de Centrul de Tineret Tinklub. Fotografiile şi mesajele ce apar în expoziţie au fost selectate de către participanţi, aceasta fiind una dintre „regulile” photovoiceului,decizia finală aparţine participanţilor.

Voluntarii doresc ca prin imaginile surprinse sa atraga atentia asupra pericolului reprezentat de poluarea mediului inconjurator si sa sensibileze publicul cu privire la tematica poluarii si reciclarii. Fiecare fotografie expusa va avea alaturi propia poveste descrisa in cuvinte si un mesaj puternic care sa le sustina cauza.

Activitatea face parte din proiectul SEV “Evolutie prin Voluntariat” al Centrului de Tineret Tinklub Braila, finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Serviciul European de Voluntariat, precizeaza comunicatul de presa al Tinklub.

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *