Evolutie prin Voluntariat

CIMG9992

* Centrul de Tineret Tinklub Braila demareaza un nou proiect finantat de Comisia Europeana in cadrul Actiunii 2, Serviciul European de Voluntariat *

Proiectul “Evolutie prin Voluntariat” se desfasoara in perioada 1 mai 2013 – 30 aprilie 2014 si are drept obiectiv principal cresterea gradului de integrare in comunitatea locala si dezvoltarea abilitatilor de viata a 15 copii si tineri si familiile acestora, din medii defavorizate din punct de vedere geografic, economic si social cu sprijinul voluntarilor SEV.

Echipa de proiect este formata din managerul de proiect, Gabriel Eduard Niculita, mentorul pe dezvoltare personala, psiholog Patricia Dinca, mentorul Alexandra Busuioc, trainerul Alina Iuga si 3

tineri voluntari SEV: Daniel Luis Vieira din Portugalia, Aleksandra Matula din Polonia si Simona de Rosa din Italia.

Dupa pregatirea de catre mentori si traineri cei trei tineri voluntari SEV vor merge in 2 comunitati rurale Chiscani, Tichilesti si in Municipiul Braila pentru a ajuta la o dezvoltare graduala a abilitatilor de viata pentru cei 15 copii, tineri si familiile lor.

Principalele activitati desfasurate in cadrul proiectului vor fi: Campanii de informare si constientizare a membrilor celor 2 comunitati rurale Chiscani, Tichilesti si Municipiul Braila asupra importantei dezvoltarii abilitatilor de viata la copii si tineri cu ajutorul voluntarilor SEV. Vor fi organizate lunar intalniri ale membrilor echipei de proiect, voluntarilor SEV si beneficiarilor. Mesajul campaniei de informare va fi “Copiii, tinerii si voluntariatul SEV – resurse ale comunitatii”. Deschiderea a trei puncte de lucru “Clubul Tinerilor Voluntari” in cele 2 comunitati rurale Chiscani, Tichilesti si in Municipiul Braila.

Pe parcursul derularii proiectului vor fi montate 3 scurte filmulete cu secvente din activitatile celor 3 Cluburi ale tinerilor voluntari in scopul promovarii voluntariatului la nivelul judetului Braila. In fiecare club al tinerilor voluntari vor avea loc si intalniri si sedinte de lucru ale psihologului cu grupul celor 15 copii si tineri beneficiari. Formarea unei echipe de 15 promotori pentru dezvoltarea abilitatilor de viata ale copiilor si tinerilor din grupuri dezavantajate. Vor fi selectate cate 1-2 persoane din fiecare din cele trei comunitati Chiscani, Tichilesti si Municipiul Braila si cate 1-2 membri din 3 ONG-uri din municipiul Braila (Centrul de Tineret Tinklub si alte 2 organizatii). Realizarea de catre voluntari a unei brosuri cu titlul “Dezvoltarea abilitatilor de viata prin educatie non-formala si voluntariat” pe care o vor distribui gratuit in cele 3 puncte de lucru “Clubul Tinerilor Voluntari” si in institutiile educative care vor sa ofere servicii de dezvoltare a abilitatilor de viata pentru copii si tineri. Acordarea de servicii specializate catre beneficiari de tip intrapersonal: autocunoastere si dezvoltare personala. Modulul educational va dura 4 luni si de va derula prin intalniri ale fiecarui grup de beneficiari cu psihologul la intervale de maxim 2 saptamani. Vor avea loc 6 intalniri in fiecare comunitate. In cadrul fiecarei intalniri se vor realiza sesiuni de formare a abilitatilor de autocunoastere si dezvoltare personala.

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *