Selectie participanti schimb de tineri in Cipru

DESPRE PROIECT

Tema proiectului este promovarea drepturilor omului și are ca scop să facă participanții conștienți de cetățenie europeană și rolul activ pe care il pot juca în dezvoltarea drepturilor omului. Proiectul este un program de o săptămână, folosind o varietate de metodologii educaționale, cum ar fi: discuții tematice și metodologice, exerciții de simulare, dinamica de grup, jocuri de rol interactive, exemple de bune practici, evaluarea intermediară și finală, gheață ice-breaking, activități de team-building , seri culturale și mai mult. În plus, acest schimb de tineri va contribui cunoasterea și să înțelegerea rolului și a importanței Europei de a întâlni tineri din alte state membre și sa cunoasca diversitatea culturală și învățarea interculturală. Se urmărește, de asemenea, creșterea gradului de conștientizare cu privire la participanții la drepturile omului în Europa (de a vota, de a educa) și provocările globale a  Europei cu care trebuie să se confrunte (cum ar fi schimbările climatice, pierderea biodiversității, dezvoltarea durabilă). Scopul de bază al acestui proiect este de a contribui la procesul de construire a unei societăți tolerabile și integrate bazat pe ceea ce egalitatea de gen și diversitatea culturală cu cooperarea interculturală activă și dialogul, prin sensibilizarea unui grup de tineri cu privire la tema identitatea de gen și a diversității culturale.

Toate aceste aspecte vor fi analizate prin ateliere de lucru și activități cu metodele educaționale informale organizate în grupuri internaționale, echipe sau perechi, astfel încât toți sa aibă o șansă de a experimenta relatii interculturale în mod real, intens și permanent. Metodele de lucru vor accentua cooperarea și solidaritatea, mai degrabă decât concurența.
Activitățile programului vor fi direcționate spre creșterea gradului de conștientizare cu privire la UE, drepturile și oportunitățile pentru cetățenii astfel cum sunt definite prin diferite politici ale UE, participarea cetățenilor la procesele politice, precum și creșterea capacității sectorului societății civile ca fiind unul dintre cei mai importanti agenți în procesele democratice de mai sus. Pe parcursul proiectului vom pune în aplicare o varietate de activități, inclusiv: ateliere de lucru, prelegeri, lucru de grup, discuții, activități în aer liber etc.

DETALII DESPRE PROIECT:

Numele proiectului: „Every Human Has Rights”

Perioada de desfășurare: 18 – 25  Iulie 2015

Locația: Cipru

Locuri disponibile: 6 (18-20 ani)

Participanți: 42 de tineri din Cipru, Grecia, Italia, Spania, Slovenia, Bulgaria și România

Detalii despre transport: se rambursează până la 140 de Euro/participant dus-întors;

CÂTEVA DINTRE TEMELE ABORDATE:

  • Educația non-formală;
  • modalități creative de autoexprimare;
  • obiecte artizanate și gastronomie;
  • promovarea culturilor participanților;
  • participarea activă a tinerilor în societate.

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

  • vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani;
  • card european de asigurări de la Casa de Asigurări de Sănătate din zona domiciliului participantului (se eliberează în 2 săptămâni de la depunerea cererii);
  • abilități de comunicare în limba engleză, la nivel de începător;

TAXA DE PARTICIPARE: 50 EURO*

*Taxa de participare reprezinta contributia dumneavoastra la proiect deoarece in cadrul proiectul vom vizita cateva orase !

Se asigura de către organizatori:

– Transport (conform baremului Erasmus Plus);

– Cazare;

– Masa;

CUM APLICI:

Cei interesați sunt rugați să trimită un CV împreună cu o scrisoare de motivație pe adresa evs.tinklub@yahoo.com cu menținea ”Schimb de Tineret în Cipru”. Aplicațiile vor fi selectate în funcție de conținut și de ordinea primirii acestora. Candidați selectați vor fi contactați prin email în maim 5 zile după termenul limită de depunere a candidaturilor.

Candidaturile se trimit prin email, la adresa: evs.tinklub@yahoo.com

TERMEN LIMITĂ PENTRU TRIMITEREA APLICAȚIILOR:  30 Aprilie 2015!